چطور سن شناسنامه ای خود را تغییر دهیم؟

چگونه سن شناسنامه را تغییر دهیم؟

اگر به هر دلیلی تمایل دارید سن شناسنامه را تغییر دهید باید روال آنرا بدانید. کسانی که می خواهند سن شناسنامه را تغییر دهند باید به ثبت احوال مراجعه کنند.

شناسنامه سن شناسنامه سن شناسنامه را تغییر دهیم چطور سن را تغییر دهیم تغییر شناسنامه

مجله اینترنتی پارسی گو: اگر به هر دلیلی تمایل دارید سن شناسنامه را تغییر دهید باید روال آنرا بدانید. کسانی که می خواهند سن شناسنامه را تغییر دهند باید به ثبت احوال مراجعه کنند و پس از تشکیل کمیسیون مربوطه، با ارائه مدارک متقن، کار خود را پیش ببرند.

آیا می‌توان تاریخ تولد خود را تغیر داد؟ تغییر تاریخ تولد شناسنامه‌ای نیازمند طی کردن روند قانونی و مشخصی است. به نوشته باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ تولد هر فردی در شناسنامه او ذکر شده است و این تاریخ تولد بیانگر آغاز زندگی یک فرد و شخصیت حقیقی او است.

تاریخ تولد هر فرد از زمان تولد او آغاز می‌شود و در شناسنامه فرد ذکر می‌شود، اما گاهی اوقات ممکن است فردی بخواهد تاریخ تولد خود را تغییر دهد. البته تاریخ تولد تنها در مواردی که به صورت اشتباه به ثبت رسیده باشد قابلیت تغییر دارد و در غیر این صورت نمی‌توان تاریخ تولد جدیدی را در شناسنامه خود ثبت کرد.

بر اساس قانون تغییر سن تنها یک بار در طول عمر فرد انجام می‌شود و پس از آن تنها در صورت اختلاف بسیار زیاد می‌توان تاریخ تولد را تغییر داد. اگر اختلافی میان سن واقعی و سن درج شده در شناسنامه بیش از ۵ سال باشد می‌توان درخواست تغییر تاریخ تولد را ارائه کرد.

تغیر تاریخ تولد با تائید ثبت احوال

پس از ارائه درخواست اختلاف سن باید حتما به تایید کمیسیون مقرر برسد و سپس پزشک متخصص کمیسیون بر اساس علم پزشکی تشخیص دهد که ۵ سال اختلاف درست است و در این هنگام می‌توان از مرجع صالح برای تغییر سن کمک گرفت.

فرد متقاضی که می‌خواهد تاریخ تولد خود را اصلاح کند باید به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه کند، پس از این مراجعه جلسه رسیدگی توسط کمیسیون برگزار می‌شود و خواهان می‌تواند درخواست خود را به کمیسیون ارائه دهد.

پس از ارائه درخواست کمیسیون از پزشکی قانونی درخواست می‌کند تا بررسی های خود را انجام دهد و اگر پزشکی قانونی تشخیص داد که سن فرد با تاریخ تولد او مغایرت دارد تاریخ تولد فرد در شناسنامه را تغییر می‌دهد.

مرجع صالح برای پذیرش تصحیح یا ابطال اسناد سجلی هیئت حل اختلاف دادگاه است.

منبع: مجله اینترنتی پارسی گو
درج مطالب مجله اینترنتی پارسی گو با ذکر منبع (www.parsigoo.com) بلامانع است.

به اشتراک بذار:
بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *