زندگی نامه استاد باقر خالقی با اسم هنری مظهر خالقی + تصاویر

زندگی نامه استاد مظهر خالقی + حواشی بازگشت به وطن و تصاویر

در این مطلب زندگی نامه استاد مظهر خالقی خواننده پر آوازه سنندجی که پس از سالیان سال به وطن بازگشته است به همراه حواشی بازگشت ایشان تقدیم می شود.

Mazhar Khaleqi استاد مظهر خالقی

مجله اینترنتی پارسی گو: بازگشت استاد مظهر خالقی پس از ۴۰ سال به وطن به مذاق ضد انقلاب و گروک های معاند خوش نیامد. در این مطلب زندگی نامه استاد مظهر خالقی خواننده پر آوازه سنندجی که پس از سالیان سال به وطن بازگشته است تقدیم می شود. همچنین حواشی بازگشت استاد به وطن را نیز مرور خواهیم کرد.

باقر خالِقی با اسم مستعار مظهر خالقی (زادهٔ ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ در سنندج) خواننده اهل ایران است.

مظهر خالقی متفاوت‌ترین سبک موسیقایی را با بقیهٔ سرشناسان موسیقی کرد ارائه کرده‌است. ترانهٔ «نسیم پاییزی» در میان طرفداران او بسیار مورد ستایش قرار گرفته‌است.

بازگشت استاد مظهر خالقی به کشور

بازگشت استاد مظهر خالقی به کشور

زندگی نامه استاد مظهر خالقی

مظهر خالقی (باقر خالقی) ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ در خانواده‌ای از مشایخ خاندان کرد مردوخی در سنندج متولد شد. از نوجوانی به یادگیری موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی کردی پرداخت.

اولین اجرای ضبط شدهٔ او متعلق به دههٔ سی است که در رادیو سنندج و به زبان فارسی اجرا کرده‌است. وی دانش‌آموختهٔ فیزیک از دانشگاه تهران است و قبل از ورودش به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران دبیر دبیرستان‌های تهران بود. از او بیش از ۲۵۰ آواز فولکلوریک ضبط و ثبت شده‌است. مظهر خالقی تا قبل از مهاجرتش به انگلستان و سپس اقامتش در کردستان عراق در سمت مدیر کل تلویزیون سنندج و کرمانشاه فعالیت کرد. وی از ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ رئیس رادیو و تلویزیون کرمانشاه بود.

وی در کنار سید علی اصغر کردستانی و حسن زیرک و ناصر رزازی از خوانندگان برجسته و شناخته‌شدهٔ موسیقی کردی به‌شمار می‌آید. مظهر خالقی با آهنگسازانی همچون: مجتبی میرزاده و همچنین محمد عبدالصمدی به فعالیت‌های هنری پرداخت که می‌توان به اجرای آهنگ‌های جویبار، سوند به چاوت، لالای و… اشاره کرد. علاوه بر کتاب‌هایی که توسط نویسندگان مختلف در مورد زندگی هنری مظهر خالقی به بازار کتاب آمده اخیراً کتابی از اشعار آهنگ‌های مشهور وی نیز چاپ شده‌است؛ و مجموعه‌ای از آثار و آوازهایش با نظارت کامل خودش در انستیتوی فرهنگ و فولکلور کردستان به صورت صوتی منتشر شده‌است. وی باجناغ جلال طالبانی رئیس‌جمهور سابق عراق است. با شروع انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران توسط انقلابیون دستگیر شد که با وساطت جلال طالبانی فراری داده شد.

ایشان ابتدا به خواندن آواز به زبان فارسی مشغول شد که با توصیهٔ یکی از آهنگسازان ساکن تهران که (به ایشان گفته بود با وجود این همه خواننده تراز اول و مطرح فارس زبان شانسی در این زمینه ندارد) به خواندن ترانه به همان سبک آواز فارسی و اینبار با اشعار کردی پرداخت. از سال ۱۳۹۰ از صدا و سیمای مرکز سنندج صدای وی گاهگاهی پخش می‌شود. او هم‌اکنون مدیر «انستیتو فرهنگ کُرد» در سلیمانیه کردستان عراق است. این مرکز در زمینهٔ هنر، ادبیات و فولکلور کرد فعالیت می‌کند. او قبل از انقلاب لیسانس فیزیک و فوق لیسانس مدیریت صنعتی دریافت کرد.

در اردیبهشت ۱۳۹۸ به پاس سال‌ها خدمات مظهر خالقی به هنر، موسیقی و فرهنگ کُردی، دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه، به وی اعطا شد.

وی پس از ۳۸ سال در ۱۰ تیر ۱۳۹۸ برای حضور در کنگره بین‌المللی مشاهیر کُرد از مرز باشماق مریوان به ایران بازگشت.

بازگشت استاد مظهر خالقی به ایران

بازگشت استاد مظهر خالقی به ایران

آثار هنری استاد مظهر خالقی

از جمله آثار موسیقایی مظهر خالقی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بلین به یار
  • په پوولهٔ ئازادی
  • ئامینه نازه نینه
  • که ده لین ئه مرو
  • نه سیمی پائیز
  • هاتی ئاواتی دیرین
  • ته نیا توم ده وه
  • هوره مه باره
  • نه م دوینی
  • ای یاری نازدار
  • شیرین شیرینه
  • بیرت ده کم
  • ئه گه ریمه وه
  • هوز گهٔ کوردان
  • شیرین ته شی ده ریسه
  • کو یار
  • ئه من هه ر توم ببه
  • ئاوینهٔ دولبه ری
  • جه ژنی به هاران
  • له حه سره ت دیدارت
  • قه سه م
  • جوتیار
  • ئه من خوه ویسته م
  • شیده لاره که م
  • نا ویره م
  • ئه شقی ولات
  • بم لاوی نه
  • گو لی په ر ئاو
استقبال مسئولان از استاد مظهر خالقی

استقبال مسئولان از استاد مظهر خالقی

Mazhar Khaleqi استاد مظهر خالقی کیست؟

مظهر خالقی متولد ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ در سنندج، خواننده است

فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران می باشد، قبل از انقلاب با خوانندگی در رادیو و تلویزیون شروع کرد و بعدا به پست مدیریتی رسید

از یادگیری تا اولین اجرا

ایشان در خانواده ای از خاندان کرد مردوخی به دنیا آمد.

از ۱۲ سالگی مشغول آموختن موسیقی اصیل ایرانی و تمرین ردیف های آوازی فارسی کرد تا اینکهه سال ۱۳۳۸ در ۲۰ سالگی اولین اجرای او در رادیو سنندج ضبط شد

از دانشگاه تا دبیری و رادیو

بعد از قبولی در دانشگاه و فارغ التحصیلی مدت ها بعنوان دبیر درس ترمودینامیک در دبیرستان های تهران تدریس می کرد تا اینکه دوستی اش با ابوالقاسم انجوی شیرازی او را به رادیو کشاند

شروع موسیقی کردی و شهرت

استاد مرتضی حنانه اعتقاد داشت خالقی در میان خوانندگان فارسی زبان درجه سه می شود برای همین او را تشویق کرد در عرصه زبان کردی شروع به فعالیت کند

همین طور شد و از اواخر دهه چهل صدای استاد خالقی از رادیو کردی با استقبال بی نظیر مردم کرد مواجه شد و در همان آغاز به اوج شهرت رسید

ریاست صدا و سیما کرمانشاه

تا سال ۱۳۵۰ بیش از ۲۵۰ آواز ممتاز فوالکوریک ضبط و ثبت کرد.

او در ۳۴ سالگی یعنی سال ۱۳۵۲ به ریاست رادیو و تلویزیون کرمانشاه رسید و تا سال ۱۳۵۷ در این پست فعالیت های چشمگیری داشت.

دستگیری و فرار

بعد از انقلاب دستگیر و چند هفته ای زندانی شد اما سر انجام به کمک جلال طالبانی! در سال ۱۳۶۰ از طریق کردستان به عراق رفت و راهی انگلستان شد.

رفع ممنوعیت صدا

از سال ۱۳۹۰ بعد از ۳۳ سال صدای او از مرکز سنندج گهگاهی پخش می شود، او حالا در سلیمانیه کردستان عراق مدیر انستیتو فرهنگ کرد می باشد

بازگشت به ایران بعد از ۳۸ سال

شاید جالب باشد بدانید ایشان باجناق جلال طالبانی رئیس جمهور سابق عراق می باشد که بعد از ۳۸ سال در روز دوشنبه ۱۲ تیر ۹۸ از مرز مریوان وارد ایران شد

او برای شرکت در کنگره بین المللی مشاهیر کرد به زادگاه خود بازگشت

مظهر خالقی و جلال طالبانی هر دو باجناق دختران ابراهیم احمد نویسنده برجسته کرد زبان را گرفتند، اما اطلاعات زیادی

از تعداد فرزندان و زندگی شخصی اش در دسترس نیست.

همسر مرحوم جلال طالبانی هیرو ابراهیم احمد از رهبران کردستان عراق است.

حملات بی سابقه گروهکها به هنرمندپرآوازه کرد؛ گروهکهای کردی استاد مظهر خالقی را مزدور و خائن معرفی کردند.

استاد مظهر خالقی

استاد مظهر خالقی Mazhar Khaleqi

استاد مظهر خالقی مورد اهانت ضد انقلاب قرار گرفت.

بازگشت غرور انگیز استاد مظهر خالقی به کشور، با خشم و عصبانیت شدید گروهکهای تجزیه طلب کردی روبرو شده و رسانه های دشمن، به این استاد هنرمند کرد، هتاکی کردند.

اسطوره موسیقی اصیل کردستان، استاد مظهر خالقی بعد از نزدیک به ۴۰ سال دوری از وطن در میان استقبال گرم استاندار کردستان و مسئولان دولتی و هنری، وارد ایران شد.

گروهکهای ضد انقلاب، استاد مظهر خالقی را مزدور و خائن معرفی کردند

استاد خالقی به دعوت رسمی جمهوری اسلامی ایران و به منظور شرکت در کنگره بین المللی مشاهیر کرد، عصر روز دوشنبه دهم تیرماه ۱۳۹۸، از طریق مرز باشماق مریوان وارد این شهر شد و پس از استقبال بهمن مرادنیا استاندار کردستان، عازم زادگاه خود سنندج شد.

هه وال ابوبکر استاندار سلیمانیه نیز در این سفر استاد خالقی را همراهی می کرد، همچنین تعداد زیادی از هننرمندان و اساتید شاخص کرد در حوزه های مختلف هنری از نقاط مختلف جهان، که در هنر خود خوش درخشیده اند، در این کنگره حضور داشتند تا علاوه بر اینکه مردم آنها را بیشتر بشناسند از آنها هم تجلیل بهمل بیاید.

باقر خالقی با نام مستعار مظهر خالقی متولد ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ خواننده و اهل سنندج است.

خالقی متفاوت ترین سبک موسیقایی را ارائه کرده و سبک های مختلفی از موسیقی فولکلور کردی را عرضه کرده است.

ترانه نسیم پاییزی از مشهورترین ترانه های استاد خالقی است که مورد ستایش طرفدارانش قرار گرفته است.

وی باجناق جلال طالبانی رئیس جمهور سابق عراق و رهبر اتحادیه میهنی کردستان عراق است.

در چند روز گذشته و با حضور این هنرمند برجسته در کشورمان، متاسفانه گروهکهای تجزیه طلب کردی به شدت به شخصیت ایشان تاختند و استاد خالقی را با عناوین و القاب زشت و ناپسند، مورد سرزنش قرار دادند.

گروهکهای کردی که طراحان اصلی این حملات در شبکه های اجتماعی هستند با درج نوشته هایی سازماندهی شده، استاد خالقی را که تا قبل از برگشت به کشور مورد ستایش قرار می دادند و او را یک کرد اصلی می خواندند، امروز او را یک مزدور و خائن خوانده و به شدت به ایشان حمله کردند.

رسانه های وابسته به ضد انقلاب نیز هماهنگ با هواداران خود، حضور استاد خالقی در کشورمان را به نشانه شکست برای خود و پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران خوانده و بارها به شخصیت ایشان توهین و بی حرمتی کردند.

در اقدامی دیگر یکی از خوانندگان وابسته به گروهک کومله نجم الدین غلامی، نیز به شخصیت استاد خالقی اهانت کرده و ایشان را مزدور جمهوری اسلامی خطاب کردند. ابتدا زندگی نامه استاد مظهر خالقی تقدیم شد. در این بخش نیز نگاهی داریم به توهین های صورت گرفته نسبت به استاد مظهر خالقی.

گروهک های ضد انقلاب استاد مظهر خالقی را مزدور و خائن معرفی کردند:

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی 1

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی ۱

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی 2

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی ۲

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی 3

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی ۳

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی 4

توهین گروهک های ضد انقلاب به استاد مظهر خالقی ۴

گردآوری و تنظیم: پارسی گو
منابع: ۱. افکار نیوز ۲. ویکی پدیا ۳. فارس ۴. فوتوکده

به اشتراک بذار:
بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *