شادی و شادبودن و شاد زیستن، یکی از آرمان و آرزوهایی است که تقریبا در همۀ انسان ها وجود دارد. اما چطور باید شاد بود و شاد زندگی کرد؟ در این مقاله سعی می شود به این دو پرسش پاسخ داده شود و ویژگی های شاد زیستن و افراد شاد مرور شوند.
یکی از ترانه های مورد علاقه من “نگران نباش، شاد باش” بابی مک فرین است. دلیل آن متن ترانه آن است فکر کنم بد نباشد صحبتم را با حادثه ای که چند وقت قبل برایم رخ داد ادامه دهم، چند وقت پیش فرصتی دست داد تا واکنش مردم را هنگامی که اتوبان در اثر یک تصادف بسته شده بود از نزدیک ببینم. همینطور که ما منتظر باز شدن اتوبان بودیم می دیدم که بعضی در حال گوش دادن به رادیوی خود هستند یکی داشت شیر یا خط می کرد، به نظر می رسید بعضی ها در حال مطالعه هستند و عده ای هم در حال استراحت یا چرت زدن بودند. و البته کسانی هم بودند که در چهره آنها عصبانیت و تشویش به وضوح دیده می شد. این طرف و آن طرف پرسه می زدند ناراحت بودند و بد وبی راه می گفتند این واکنش آنها به شرایطی بود که هیچ کدام از ما کنترلی روی آن نداشتیم. آنها ناراحتی را انتخاب کرده بودند. در آن لحظه سخنی از ابراهام لینکلن را به خاطر آرودم که گفته بود: “بیشتر افراد آنقدر خوشحال هستند که خود خواسته اند.” فکر کنم بد نباشد به همین مناسبت ۱۰ نکته از کاراترین نکات و شیوه ها را برای شاد تر زیستن یاد آوری کنم.
۱- ده راز بزرگ درباره شادی و شاد زیستن
برای شاد زیستن و شاد بودن نکات مهمی وجود دارد و پژوهشگران و نویسندگان مختلفی به این بحث پرداخته اند. در این بخش از مقاله ده راز بزرگ درباره شادی و شاد زیستن را مرور می کنیم.
تصمیم بگیرید شاد زندگی کنید.
همانطور که ابراهام لینکلن کشف کرده بود، بیشتر افراد اغلب می توانند بین شادی و استرس، آرامش و آشفتگی یکی را انتخاب کنند. شما شادی را انتخاب کنید!
اخبار را کمتر بینید و دنبال کنید
به عنوان کسی که به دنبال کردن اخبار اعتیاد پیدا کرده ام می دانم که این کار بسیار سخت است چون بازار سهام در حال نوسان است سیاستمداران هر روز سازی می زنند و تیم ها ورزشی هم در رقابتی شدید هستند. اما بیشتر مواقع نیازی نیست استرس همه این چیز ها را به زندگی خود اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که هر فردی ظرفیتی محدود برای تحمل استرس روزانه دارد پس سعی کنید ظرف استرس هر روز خود را بیهوده پر نکنید.
قدر شناسی را تمرین کنید
برای همه ما موقعیت های زیادی برای قدر دانی وجود دارد. فقط کافی است از افراد بسیاری که ما را یاری کرده اند، دلگرم کرده اند و به ما آموخته اند که برای جنگیدن با مشکلات در ها را باز کنیم و شروع کنیم ممنون باشیم!
برای هر کاری وقت بگذارید
شاید تعجب کنید ولی من از سگم چیز های زیادی آموخته ام چیز های زیادی از جمله وفاداری، توجه به مناظر، صدا ها و بو هایی که در حیاط خانه خودم وجود دارد. آموخته ام که من هم به بازی و حرکت نیاز دارم آموخته ام که می توانم آرام و با وقار باشم فقط هنگام گرسنگی بخورم و هنگامی که لازم است استراحت کنم. هر جا لازم است صبر کنید و تامل کنید.
هر روز بخندید
یک لطیفه گوش کنید، لطیفه ای تعریف کنید، به خودتان بخندید، با دوستان، همکاران و فامیل بخندید. کمترین درمانی مانند خندیدن قدرتمند است، و من فکر نمی کنم این استفاده زیاد از این دارو یا اعتیاد به آن عوارش خاصی داشته باشد.
یک عاشق واقعی باشید
علاقه، محبت، دوستی و گرمی خود را به اطرافیانتان نشان دهید. و آنها به بهترین وجهی که فکرش را بکنید به شما واکنش نشان می دهند. در محبت و دوست داشتن سخاوتمند باشید و از سود آن لذت ببرید.
سخت کار کنید
شاید تعجب کنید اما رضایت مندی فوق العاده ای در شایستگی وجود دارد و لذت زیادی در انجام موفقیت آمیز وظایف محوله وجود دارد. یکی از بزرگترین منابع شادی انجام دادن و البته خوب انجام دادن کاری است که برای شما ارزشمند است.
هر روز چیز های جدید بیاموزید
بیشتر مردم برای اینکه بتوانند شاد زندگی کنند به پیشرفت، آموختن و به مبارزه طلبیدن خود نیاز دارند. بخوانید، گوش کنید، بیاموزید و آموخته ها خود را برای ایده های جدید بکار گیرید.
بدن خود را آنگونه که طراحی شده است به کار گیرید
راه بروید و بدوید عضلات خود را بکشید وزنه های متناسب با توانایی خود بلند کنید. ورزش خوب است اما عاشق شدن، ساختن مقداری شیرینی، یا یک ماساژ هم اثر خوبی خواهد داشت. شما بدنی دارید که می تواند منبع درد باشد یا منبع لذت انتخاب با شماست کدام را انتخاب می کنید؟
از مضرات دوری کنید
من ترجیح می دهم کار های مثبت را توصیه کنم تا اینکه از منفی ها سخن بگویم اما در دنیای واقعی این چیز ها وجود دارند مواد شیمیایی مضر، صدا های نا هنجار و جاهای خطرناک وجود دارند. تا آنجا که ممکن است خود را در معرض آنها قرار ندهید.
۲- ده ویژگی مهم برای شادی و شاد بودن
افراد شاد به خودی خود و از روی شانس شاد نیستند بلکه آنها عادتها و باورهایی دارند که توسط آن عادات و باورها شاد میشوند. هیچ انسانی بدون داشتن افکار، عادات و باورهای شاد کننده نمیتواند برای مدت زیادی شاد بماند و اما افراد شاد چه عادتهایی دارند که آنها را شاداب نگه میدارد؟ در این مقاله ۱۰ مورد از رازهای شاد بودن و شاد ماندن افراد شاداب را برای شما آشکار میکنیم.
افراد شاد، دیگران را سرزنش نمیکنند
سرزنش کردن با شاد بودن در تضاد است. نمیتوانید دائما دیگران را سرزنش کنید و توقع داشته باشید که شاداب بمانید. سرزنش کردن در حقیقت، از تمایل به کنترل افراد و موقعیتها ریشه میگیرد. اگر میخواهید شاد بمانید دیگران را رها کنید و اجازه دهید آنطور که دوست دارند زندگی کنند. افراد شاد انرژی و طراوت خود را با سرزنش دیگران تلف نمیکنند.
افراد شاد دیگران را کنترل نمیکنند
حقیقت این است که اموری وجود دارند که تحت کنترل ما نیستند، همچنین ما قادر به کنترل انسانهای دیگر نیستیم. کنترل دیگران باعث تحلیل رفتن انرژی میشود زیرا زمانی که سعی به کنترل چیزی داریم در حقیقت خود ما تحت کنترل در میآییم و حال ما با هر تغییر حالتی نوسان پیدا میکند. یکی از رازهای شاد ماندن این است که دیگران را کنترل نکنیم و بدانیم که بسیاری از امور خارج از کنترل ما هستند، به اختیار و آزادی دیگران احترام بگذاریم و دست از خدایی کردن بر دیگران برداریم.
افراد شاد پشت سر دیگران غیبت نمیکنند
غیبت و بدگویی موجب تحلیل رفتن انرژی در بدن میشود و عدم غیبت پشت سر دیگران انرژی فرد را افزایش میدهد. انسانهای شاد وقت و انرژی خود را بابت بدگویی، عیب جویی و صحبت کردن پشت سر دیگران تلف نمیکنند و این انرژی را صرف کارهای مفیدتری میکنند.
افراد شاد خود را درگیر انتقاد از دیگران نمیکنند
شاید انتقاد از دیگران در همان لحظه احساس خوبی به ما بدهد اما در اکثر موارد دیده شده که تنش و احساسی منفی پس از آن در فرد رسوخ میکند. همچنین، خیلی از افراد زمانی انتقاد میکنند که میخواهند نسبت به دیگری برتری داشته باشند و این نمیتواند شادابی را برای فرد به ارمغان آورد. بنابراین، اصولا انتقاد از دیگران مثبت نیست و مانع شادی افراد میشود، این در حالی است که «نقد» وقایع میتواند به سازندگی کمک کند.
افراد شاد زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه نمیکنند
یکی از بزرگترین اشتباهات برخی از افراد این است که دائما خود و زندگیشان را با دیگران مقایسه میکنند. مقایسه کردن عامل دیگری است برای حسرت و غم خوردن. زندگی افراد با یکدیگر قابل مقایسه نیست، زیرا توانایی ها، شرایط و باورهای افراد نیز با یکدیگر قابل مقایسه نیست. چطور میتوان از یک خزنده توقع پریدن داشت؟ بسیاری از مقایسههای افراد نیز همین حکم را دارد! افرادی که خود را با دیگران مقایسه میکنند، در واقع، ظاهری که از دیگران میبینند را با درون خود مقایسه کرده، نتیجه میگیرند و سعی میکنند بر مبنای آن عمل کنند. اما ما به شما میگوییم که « هرگز ظاهر دیگران را با درون خود مقایسه نکنید».
افراد شاد برای خود اهدافی دارند
هدفمندی به شما امید، انگیزه و پویایی میبخشد و حرکت به سمت اهداف باعث میشود که احساس خوبی نسبت به خود پیدا کنید. افراد شاداب برای زندگی خود اهدافی بر اساس ارزشها و توان خود تعیین کرده و متعهدانه به سوی آن اهداف گام برمیدارند. هدفهای خود را خیلی دور از دسترس نبینید، سفر هزار فرسنگی از قدم اول شروع میشود.
افراد شاد ورزش میکنند
هر نوع ورزشی حتی پیاده روی روزانه به شادابی و بالارفتن سطح انرژی شما کمک میکند. اگر میخواهید فرد شادابی باشید ورزش را از برنامه روزانه خود هرگز حذف نکنید. به عنوان مثال، پیاده روی موجب دفع سموم بدن، خشم و غم میشود. اگر خشمگین هستید، از همین امروز پیاده روی را آغاز کنید.
افراد شاداب ارتباط خوبی با طبیعت دارند
اگر میخواهید فرد شادابی باشید روزانه، هر چند کوتاهمدت و کم، با طبیعت ارتباط برقرار کنید، گلی را نوازش کنید، خاک را لمس کنید، با یک حیوان صحبت کنید، درخت را لمس کنید، با تمرکز آب خنک به دست و صورت خود بزنید، به پارک بروید و… این کار سطح انرژی و شادابی شما را افزایش میدهد و علاوهبر این باعث سبکتر شدن ذهن شما از مشغلههای فکری میشود.
افراد شاداب هر روز یک مطلب جدید میآموزند
مطالعه هدفمند یکی دیگر از راههای افزایش انرژی است. مهم نیست که در روز چند صفحه کتاب میخوانید. روزانه فقط یک صفحه مطالعه مفید و هدفمند بر بالا رفتن سطح انرژی، پویایی و شادابی شما موثر است. هر روز بخوانید، برای اینکه هر روز یک مطلب جدید بیاموزید.
افراد شاد هر کاری را به اندازه کافی انجام میدهند!
افراد شاد به اندازه کافی میخوابند، به اندازه کافی غذا میخورند، به اندازه کافی کار میکنند و به اندازه کافی نیز تفریح میکنند. در تعادل نگه داشتن امور یکی از دلایل شادی است و زمانی که یکی از امورات زندگی از حالت تعادل خود خارج شود موجب ناموزونی درون میشود.
گردآوری و تنظیم: پارسی گو
منابع: ۱. یادبگیر دات کام (نوشته دکتر فیلیپ هومبرت. ترجمۀ علی یزدی) ۲. دنیای اقتصاد