نماد سایت پارسی گو

استریم چیست و چه مفهومی دارد؟ (Media Stream)

استریم چیست

استریم چیست

مجله اینترنتی پارسی گو: با انتشار بازی های آنلاین، به تدریج صنعت جدیدی به نام استریم نیز آغاز شد. اما استریم چیست و استریمینگ چه مفهومی دارد؟ استریم در چه بستری انجام می شود و چگونه باید استریم شد؟ در این مقاله تلاش کرده ایم به این سوالات پاسخ دهیم. با ما همراه باشید:

استریم چیست و لایو استریم چه مفهومی دارد؟

مدیا استریمینگ Media Streaming ، تکنیکی است که به وسیله آن می توان یک فایل چند رسانه‌ای (multi-media) مانند صدا و یا تصویر ویدئویی را بدون این که احتیاج به دانلود همه فایل باشد، بر روی اینترنت به صورت لحظه ای از نقطه زمان مورد درخواست مشاهده کرد. به نوشته وبگاه استریم دات آی آر، برای مشاهده یک ویدئو معمولی، بایستی ابتدا کل فایل در سیستم بارگزاری شده و سپس نمایش داده شود. اما ویدئو استریمینگ به شما اجازه می دهد که از محتوا قبل از اینکه تمام فایل دانلود شود، شروع به استفاده و مشاهده کنید.

در تکنیک Media Streaming داده ها بصورت مداوم از سرور به کامپیوتر کاربر منتقل می شوند و حین این انتقال قابلیت نمایش بخش های انتقال داده شده فراهم می شود. معمولا این تکنیک تنها برای انتقال فایل های چند رسانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت اصلی استرمینگ ویدیو این است که دیتا را در لحظه و از همان جایی که به آن نیاز دارید، به شما ارائه می‌دهد.

کدام سرویس ها استریمینگ یا لایو استریم را میزبانی می کنند؟

در پاسخ به سوال استریم چیست گفتیم که تکنیک انتشار صدا و تصویر یا فایل های ترکیبی را استریم می گویند. امروزه سرویسهای میزبانی ویدئو با استفاده از استانداردهای رایج از جمله RTMP و HLS به صورت هم زمان ویدیو را دریافت و نمایش می‌دهد؛ به گونه‌ای که طی این فرآیند، استریم‌های فایل ویدئویی به بخش های بسیار کوتاه (TS) چند ثانیه ای تقسیم شده و پلیر به جای دریافت کل فایل به صورت تکه های مجزا دریافت می‌کند. در پخش زنده اینترنتی یا live streaming همزمان با تولید محتوای تصویری، کاربران نهایی تصاویر را دریافت و برای ایشان پخش می‌شود. مدیا استریمینگ (Media Streaming) علاوه بر شکل اجرای زنده (Live) در بازپخش (VoD) بسیار مورد کاربرد و استفاده است و به امروز نوعی استاندارد میباشد.

استریم در صنعت گیم رشد چشمگیری داشته است

نحوه عملکرد استریمینگ

هنگامی که کاربری فیلمی را در اینترنت در قالب وب سایت Play می کند جریان استریم به صورت مداوم عملیات انتقال انجام داده را از سرور انجام می دهد. در مدیا استریمینگ یک Loader تحت عنوان Buffer فعالیت می کند. Buffer میزان داده انتقال داده شده از سرور به کامپیوتر کاربر را نشان می دهد. اگر میزان داده انتقال داده شده یعنی میزان Buffer از میزان داده مشاهده شده توسط کاربر بیشتر باشد عملیات Play بدون مشکل انجام می شود اما اگر Buffer از Play اصطلاحا جا بماند، پخش فیلم متوقف می شود و تا زمانی که Buffer به حد معین (معمولا چندین ثانیه جلوتر از Play) نرسد فیلم نمایش داده نمی شود.

پیاده سازی استریمنگ در وبسایت

برای پیاده سازی و نمایش مدیا (صدا ویا تصویر) به صورت استریم در وب سایت ها معمولا از نرم افزارهای نمایش فایل های چند رسانه ای از جمله مهمترین آن ها Flash ،Silver light و اخیرا ابزارهای نمایش مبتنی HTML5 استفاده می شود. برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه افزودن نمایشگر و تنظیمات استرمینگ ویدئو یا صدا در وبسایت میتوانید راهکارهای معرفی شده و موجود در اینترنت را جستجو کنید.

منبع: مجله اینترنتی پارسی گو
درج مطالب مجله اینترنتی پارسی گو با ذکر منبع (www.parsigoo.com) بلامانع است.

خروج از نسخه موبایل