ثروتمند شدن و رازهای آن!

راز ثروتمند شدن چیست؟

میلیونرها چگونه افرادی هستند و چگونه میلیونر می شوند؟ ناپلئون هیل، نویسنده آمریکایی برای پاسخ به این دو پرسش، نگاهی انداخته است به کار و زندگی ۵۰۰ میلیونر.

ثروتمند شدن

اگر شما هم می خواهید با روش های درست و با تکیه بر توانایی های خود ثروتمند شدن را تجربه کنید و به آرزوهای خود برسید اما نمی دانید که راز ثروتمند شدن افراد موفق در چیست، بهتر است این مطلب را کامل خوانده و قدری تامل کنید.

راز ثروتمند شدن میلیونر ها

میلیونرها چگونه افرادی هستند و چگونه میلیونر می شوند؟ ناپلئون هیل، نویسنده آمریکایی برای پاسخ به این دو پرسش، نگاهی انداخته است به کار و زندگی ۵۰۰ میلیونر.

اگر فساد مالی و رانت خواری را به کناری نهیم، معمولا و به شکل قانونی دو شیوه برای میلیونر شدن وجود دارد. یکی بهره گرفتن از مزایای آقازادگی و فوت “دلخراش” و “نابهنگام” پدری ثروتمند است و دیگری داشتن ایده و پشتکار.

نمونه اول میلیونر شدن برای ناپلئون هیل، نویسنده کتاب “بیندیشید و ثروتمند شوید” جذاب نبوده. اما نمونه “افراد خودساخته” موضوع تحقیق و پژوهشی بوده که در کتاب یادشده منتشر شده است. کتابی که از زمان انتشار آن تا به امروز هفتاد میلیون از آن به فروش رسیده ست.

میلیونرها هم مثل سایر انسان ها “فردیت” خود را دارند. اما آیا می توان در بین آن ها نکات مشترکی هم یافت؟ مثل عادات مشابهی که الگوی زندگی شان باشد؟ اصولا این میلیونرها که به افراد خودساخته شهره اند، چگونه انسان هایی هستند و چه ویژگی هایی دارند؟

ناپلئون هیل برای پاسخ به این پرسش ها زندگی و کار و کارنامه ۵۰۰ میلیونر را زیر ذره بین برده است. خصوصیت بارز همه این افراد توانایی تصمیم گیری و عزمی جزم برای تحقق تصمیم های شان است.

راز ثروتمندان برای ثروتمند شدن

شنوندگانی خوب باشید!

یکی از ویژگی های میلیونرها توانایی فوق العاده آن ها در شنوایی است. آن ها شنوندگان بسیار خوبی هستند. به قول ناپلئون هیل راز اصلی مشترک در همه این میلیونرها را باید در این توانایی جست:”گوش هایت را خوب تیز کن، چشم هایت را هم کاملا باز و دهن ات را ببند و بی خود حرف نزن!”

مگر نه آنکه کسانی که خیلی حرف می زنند، عملا فرصت زیادی برای شان نمی ماند که دست به کاری دیگر بزنند؟ حال آنکه عمل مهم تر از کلام و حرف است و نتیجه بیش تری هم به بار می آورد. ریش سفیدان هم همواره گفته اند که خداوند به آدمی یک دهان داده و دو گوش و حکمت آن هم این بوده که انسان بیش تر بشنود تا حرف بزند.

نویسنده می گوید که حتما آدم باید درباره دست آوردهایش حرف بزنند و به جهانیان بگوید که چه کرده است. اما پسندیده آن است که اول کاری بکند و بعد درباره آن حرف بزند.

دیگر رازهای مشترک میلیونرها

ناپلئون هیل سایر رازهای مشترک میلیونرها را این چنین دسته بندی کرده است: هدف مالی خود را باید هر چه دقیق تر تعیین کنید. این که بیاییم و مدعی شویم که مایل به ثروتمند شدن هستیم، کفایت نمی کند. هدف مسیر را تعیین می کند و هر چه هدف دقیق تر تعیین شده باشد، مسیر روشن تر ترسیم خواهد شد.

در زندگی به هیچ کسی هیچ چیزی را به رایگان نمی دهند. بدیهی است که برای رسیدن به هدف تعیین شده باید از خود مایه گذاشت. باید برای خودتان روشن کنید که برای رسیدن به هدف خود حاضر به چه کاری هستید؟ به سخن دیگر حاضرید از چه چیزهایی در زندگی بگذرید. تنها تلاش و پیگیری شماست که دست آخر رسیدن به هدف را می تواند ممکن سازد.

برای رسیدن به هدفی که تعیین کرده اید، حتما زمان مشخص کنید. مثلا بگویید که کی می خواهید به این هدف دست یابید. عدم تعیین زمان عملا باعث آن می شود که زمان تحقق هدف تان به آینده نامشخص موکول شود و عملا هرگز به آن دست نیابید.

حال که هدف و زمان تحقق آن را تعیین کردید، می باید برنامه ای روشن برای این دوره تنظیم کنید و مسیر را ترسیم کنید. و مهم تر اینکه پس از تنظیم برنامه، بدون فوت وقت دست به کار شوید. هیچ چیز بدتر از آن نیست که آدمی برنامه را برای کشوی میز کارش تنظیم کند!

مهم این است که برنامه را دقیق به روی کاغذ بیاورید. برنامه ای ثبت شده در اوهام و تخیل به همان شکل که تنظیم می شود، نقض خواهد شد. همه چیز را بنویسید. از همه کارهایی که حاضرید برای رسیدن به هدف انجام دهید و گام های برنامه ای را که برای رسیدن به هدف تعیین کرده اید، دقیق و روشن ثبت کنید.

روزی دو بار این برنامه را با صدای بلند بخوانید. یک بار صبح ها پس از بیدار شدن و یک بار شامگاهان و پیش از رفتن به بستر. خواندن برنامه در صبح ها یادآور گام ها و اقداماتی است که برای خود تعیین کرده اید و شب ها جمع بست همه آن چیزهایی است که در طول روز به دست آورده اید.

و فراتر از این توصیه ها، ناپلئون هیل نکات مشترک دیگری در شیوه و نوع زندگی میلیونرها را تشخیص می دهد. مثلا اینکه همه آن ها صبح ها خیلی زود از خواب بیدار می شوند، مرتب و مستمر ورزش می کنند، آماده آموختن هستند و برای این کار وقت کافی در نظر می گیرند و به گونه ای منظم و مستمر با همفکران خود نشست و برخاست دارند و از کمی وقت نمی نالند.

حتما بخوانید

چگونه کسب و کار خود را راه بیاندازیم؟

۷ راز موثر ثروتمندان در ثروتمند شدن!

حقوق همه چیز نیست

صعود از نردبان شرکت تنها شما را از نقطه‌ای که هستید، دور می‌کند و شما به درآمد بالقوه و کف درآمدی خود دست خواهید یافت. ثروتمندان می‌دانند که به منظور افزایش ثروت، مهم این است که پول‌تان برای شما کار کند. در واقع،‌ رابرت کیوساکی،‌ نویسنده پرفروش‌ترین کتاب مالی دنیا «پدر پولدار،‌ پدر فقیر» فلسفه پولی خود را حول این مفهوم ساخته است.

تولید درآمد از منابع منفعل، بهترین راه برای درآمدزایی است. سرمایه‌گذاری روی منابع درآمدی منفعل شامل اوراق بهادار، اجاره املاک،‌ سودآوری از کسب‌وکاری که نیازی به مدیریت روزانه شما نداشته باشد، کار خلاقانه و ابداعات بسیار پربازده خواهند بود.

از زمان بهره ببرید، نه زمان‌بندی

پیتر لازاروف، برنامه ریز مالی که بیش از ۱۰ میلیون یورو از سبد سهام پلانکورپ را مدیریت می‌کند، می‌گوید: «به منظور سرمایه‌گذاری موفق زمان فاکتور بسیار مهم‌تری از زمان‌بندی خواهد بود. اغلب مردم معتقدند زمان‌بندی حرکت بازار یک نکته کلیدی برای رشد ثروت در بازار سهام است. با این حال دانستن زمان و ترکیب بازده مهم‌ترین فاکتور در رشد سرمایه است.»

ایده‌های خود را مکتوب کنید

تفاوت بین داشتن ایده و مکتوب کردن آن روی کاغذ گاهی اوقات به اندازه جداسازی مردم فوق موفق از قشر متوسط است. و اگر شما موفقیت را معادل ثروت می‌دانید، زمان آن فرا رسیده که برای رسیدن به ثروت، اهداف خود را (چه کوچک و چه بزرگ) روی کاغذ یادداشت کنید.

توماس کورلی،‌ نویسنده کتاب «عادات ثروتمندان» نوشته است: « مروری بر عادات روزانه افراد ثروتمند، نشان می‌دهد که ۶۷ درصد افراد پولدار اهداف خود را مکتوب می‌کنند؛ در حالی‌که ۸۱ درصد آنها یک لیست از کارهایی که باید انجام دهند، تهیه کرده‌اند. اگر هدف شما مولتی‌میلیاردر شدن است، این هدف را نوشته و یک برنامه عملی برای رخ دادن این اتفاق ایجاد کنید.»

به ارزش بیش از هزینه بها دهید بر اساس اظهارات جاستین کومار، مدیر پورتفوی مدیریت سرمایه گذاری آرلینگتون،‌ «انسان ثروتمند سه دوست خوب دارد:‌ وکیلش،‌ حسابدارش و مشاورش.»

کومار توضیح داد که برای آمریکایی‌هایی با درآمد متوسط بسیار رایج خواهد بود که گوشه وکنار هزینه‌های خود را به منظور پس‌انداز کاهش دهند، و با این حال بازهم در نهایت با کمبود مواجه شوند. علی‌رغم داشتن نگاه ثروتمندانه به ارزش بیش از هزینه، ولی این افراد همچنان در تصمیم‌گیری محتاط عمل می‌کنند.» ‌

کمتر بیرون غذا بخورید

افرادی که در مورد پس‌انداز خود نگران هستند از رفتن روزانه به کافه صرف نظر می‌کنند، اما افراد ثروتمند از ولخرجی‌های کوچک لذت می‌برند.

پل سالیوان نویسنده و همکارش برد کلونتز، روانشناس بالینی در ملاقاتی آکادمیک در دانشگاه کانزاس استیت،‌ تحقیقی را روی تفاوات عادات خرج‌کردن جمعیت یک درصد پولدار جامعه و قشر مرفه ۵ درصدی انجام دادند. یک درصدی‌ها ۳۰ درصد کمتر به غذاخوردن در بیرون اختصاص داده و ترجیج می‌دهند که این پول را برای زمان بازنشستگی پس‌انداز کنند.

رئیس خودتان باشید

شاغلان کار می‌کنند تا رؤسایشان ثروتمند شوند. اگر شما ثروت واقعی را نشانه رفته‌اید، کسب‌وکار خودتان را آغاز کنید. بر اساس گزارش فوربس، ۱۴۲۶ نفر از لیست میلیاردرهای این مجله با ایجاد کسب‌وکار با اعضای خانواده خود به چنین سرنوشتی دست پیدا کرده‌اند.

روبرت ویلسون، مشاور مالی سی‌ان‌ان و سی‌بی‌اس اعلام کرد: «بسیاری از کارمندان طبقه متوسط فکر می‌کنند که آغاز یک کسب‌وکار بسیار پرخطر خواهد بود. از نظر یک ثروتمند، کار پرخطر این است که اجازه دهید زمان و درآمد شما توسط رئیسی که کمترین اهمیت را به شما می‌دهد، مصرف شود.»

از پول دیگر افراد استفاده کنید

برای افراد قشر متوسط، عبارت «پول،‌ پول می آورد» شاید تنها یک کلیشه برای اثبات هزینه‌های غیرمنطقی باشد. اما برای افراد ثروتمند، این یک قانون طلایی برای ثروتمند شدن است. نکته کلیدی استفاده از پول دیگران برای افزایش ثروت خود است.

استفاده از پول بانک‌ها سرمایه‌گذاران و استخدام افرادی برای کار کردن برای شما یک فرمول آزمایش‌شده برای ثروتمند شدن است. از آنجایی که جمع‌آوری سرمایه شما برای آغاز کسب‌وکار وابسته به پول دیگر مردم است،‌ احتمال بازگشت پول شما به شدت بالا خواهد بود و البته بسیار خطرناک‌تر خواهد بود که به سرمایه خود تکیه کنید. با این حال همواره این جمله حکیمانه را درنظر داشته باشید که «خطر زمانی به‌وجود می‌آید که شما ندانید چه می‌کنید.»‌

گردآوری و تنظیم: پارسی گو
منابع: ۱- نمناک ۲- اقتصاد آنلاین

به اشتراک بذار:
بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *